Sediul nou pentru Spitalul de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota

            La data de 11.01.2023 proiectul denumit “Sediul nou pentru Spitalul de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota” – cod PNRR/2022/C12/MS/12.1/Infrastructura spitalicească publică nouă afost selecționat și aprobat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în urma Etapei II de ierarhizare, anterior fiind declarat eligibil în urma Etapei I de verificare a proiectelor depuse în cadrul apelului MS-0212, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12: Sănătate, Investiția: 12.
Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice.

          Trebuie remarcată celeritatea cu care comisiile de verificare din cadrul Ministerului Sănătății au reușit să finalizeze evaluarea beneficiarilor selectați pentru finanțare, devansând termenele stabilite anterior, astfel cum rezultă din termenul scurt în care s-a realizat selecția și ierarhizarea acestora, respectiv 20.12.2022-11.01.2023, beneficiarii proiectelor având la dispoziție un termen mai lung pentru pregătirea celorlalte etape.

         Noua unitate medicală va avea 3 corpuri de clădire cu regim diferit de înălțime, la care se adaugă corpul de clădire independent, ce adăpostește spațiile tehnice.

      Structura funcțională propusă permite o flexibilitate mare, asigurând utilizarea la maximum a capacităților tehnice și a resurselor umane, precum și circuite corecte din punct de vedere epidemiologic. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.

     Spitalul va furniza servicii la standarde europene, servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament), atât pentru afecțiuni acute, cât și pentru reabilitarea și recuperarea în afecțiuni cronice. Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor.

        Unitatea medicală va avea 400 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, 40 de paturi în regim de spitalizare de zi și 50 de paturi pentru anestezie și terapie intensivă, rezultând un total de 490 de paturi.

        Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de 1.647.717.300 de lei din care finanțare prin PNRR de 988.630.380 de lei.
Spitalul de Urgență ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București

 


Alte articole:
Sari la conținut